ONT en sc Berlikum zijn in een felle strijd gewikkeld om de 3e periode titel. Het doelsaldo in die periode is 2 in het voordeel van Berlikum bij gelijke aantal punten.

 

De 1-8 (!) zege van ONT kon daar echter geen verandering in brengen. Want, Berlikum deed hetzelfde tegen Anjum. Daar waar ONT zich al rijk rekende in de slotfase van de wedstrijd sloeg Berlikum nog even hard toe.

 

In een zwaar gehavend Veenhuizen trof ONT een gewillig slachtoffer. Al vrij snel in de wedstrijd nam ONT een 0-2 voorsprong. In de 3e minuut werd Michel Weisser aangespeeld, aanvankelijk stuitte hij nog wel op de doelman, maar die moest wel de rebound aan Weisser toestaan. 3 minuten later was het alweer raak. Freerk Veenstra werd gevonden die vervolgens keurig de bal voor Janco vd Veen legde, na een kleine kapbeweging zorgde hij voor de 0-2. ONT op rozen. Want het was al snel duidelijk dat Veenhuizen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen geen potten kon breken.

ONT speelde geconcentreerd haar eigen spelletje. Door vroeg druk te zetten en daarmee de bal snel weer te veroveren werd de combinatie gezocht. Het leverde de nodige kansen op. Hielke Knippels schoot naast en een lob van Weisser ging via de paal naast. In de 20e minuut werd het 0-3. Wederom was het Weisser die ontsnapte en keurig de bal in de verre hoek schoot. Pas halverwege konden twee schoten van Veenhuizen worden genoteerd. Op beide had Hidde Ament geen problemen. Op het halve uur een fraaie kopbal van Weisser, maar recht in de handen van doelman Marc Gjaltjema. Nog voor rust werd het ook nog 0-4. In de 33e minuut een voorzet van Freerk Veenstra. Weisser stond niet goed en mistte de bal, maar achter hem stond Chris Visser om de bal simpel binnen te tikken.

Nog eenmaal kwam Veenhuizen tot een schot maar ook deze leverde geen gevaar op. ONT verzuimde echter voor rust een nog grotere marge te nemen. Op aangeven van Veenstra stond Weisser en Janco vd Veen elkaar een beetje in de weg, waardoor de kans verloren ging. Weisser had nog een lob, maar doelman Gjaltema pakte deze nog keurig voor de lijn. En een schot van Weisser ging over.

Berlikum stond met rust met 3-0 voor en dus was ONT 1 doelpunt in gelopen.

ONT ging in de tweede helft op zoek naar meer doelpunten. Die kwamen er ook Veenhuizen kon wederom hier weinig tegen over stellen. Ook het spel bij ONT was iets minder soepel. De spanning lag dus meer in het feit of ONT erin wist te slagen een grotere marge op te bouwen t.o.v. Berlikum. Kansen waren er zat voor ONT. In de 58e minuut zorgde Chris Visser op aangeven van Veenstra voor de 0-5. Jesper Landman zorgde met een doelpunt a la Van Basten (EK’88 tegen Rusland) een voorzet in de 65e minuut in de verre hoek binnenvallen: 0-6. Invaller Jurjen Veenstra bediende Chris Visser voor de 0-4. Zelf mocht hij 3 minuten later (in de 75e minuut) de 0-8 aan tekenen.

Op dat moment stond het in Berlikum: 5-1. ONT dus op voorsprong in de periode. Vervolgens was er een smetje voor wat ONT betreft. Veenhuizen kreeg in de 83e minuut even wat te veel ruimte en Bram Schmidt zorgde voor de 1-8. ONT had overigens tussendoor nog een aantal goede kansen gekregen .

Dubbele cijfers hadden dus niet misstaan. Maar bij het laatste fluitsignaal kwamen er ook ander, minder mooie, berichten uit Berlikum. Anjum had klop gekregen met maar liefst: 8-1. En dus blijft Berlikum de voordelige marge houden van 2 doelpunten in de derde periode.

ONT stijgt in de competitieranglijst wel door naar de 3e plaats en moet Rijperkerk nog voor zich dulden, dat sc Leovardia ontvangt. Berlikum staat nu 4e met evenveel punten (43) maar het doelsaldo in de algemene ranglijst is wel in het voordeel van ONT (+9).

door ONT