Wij willen jullie graag meenemen naar de zomer van 2019. Voorzitter Kees van der Leest startte destijds de voorbereidingen om van 2020 een prachtig memorabel jubileumjaar te maken.

 

Een jubileumcommissie werd in het leven geroepen en al snel was er regelmatig overleg. De commissie was het snel met elkaar eens. Het moest een jubileumjaar worden waarbij we samen met iedereen die Veenhuizen een warm hart toedraagt zouden terugblikken op onze mooie voetbalhistorie.

 

Inmiddels is de harde realiteit dat de Corona-pandemie ons heeft ingehaald. Het gevolg is dat de jubileumfestiviteiten geen doorgang konden vinden. Wat de meesten van jullie nog niet weten is dat achter de schermen hard is doorgewerkt aan het jubileumboek 75 jaar v.v. Veenhuizen. Dat ging als volgt:

“Bert wil jij je ontfermen over het Jubileumboek? Het zou wel heel gaaf zijn als we deze op het jubileumfeest kunnen presenteren.” Bert Arends durfde geen nee te zeggen tegen Kees en besloot grotendeels ingegeven door zijn clubliefde om zijn schouders eronder te zetten. “Ik wil wel zelf mijn mensen kiezen om eraan te werken.” Daar had Kees geen bezwaar tegen en zo werd een redactiecommissie geformeerd met: Erik Jan Homan, Mark Rozema, Geertjan Lok, Sjouke Rooks en uiteraard Bert zelf, om het allemaal in goede banen te leiden. Nadia Rooks werd niet veel later toegevoegd met haar expertise op het gebied van vormgeving en tekstopmaak.

Erik Jan: “Met veel toewijding en plezier heb ik aan het boek gewerkt. We blikken in het boek onder meer terug op de historie van de voetbalvereniging. Ik vermoed dat veel mensen bij het lezen van het boek weetjes opdoen over de club, maar ook zeker over het dorp.”

Mark: “Ik heb aardig wat huisbezoekjes met interviews erop zitten inmiddels. Ik keek bij binnenkomst bij de mensen thuis altijd stiekem even naar de inrichting en heb heel wat inspiratie op kunnen doen. Ik was in de veronderstelling wel aardig wat van de voetbalvereniging te weten, maar kwam bij iedereen vandaan met verhalen die ik nog niet eerder had gehoord. Wat iedereen met elkaar gemeen had? Voetbal gaat er niet om wie het beste tegen een bal aantrapt. Wat vooral blijft hangen zijn de opgedane vriendschappen.”

Geertjan: “Ik heb geprobeerd om in het boek ook aandacht te besteden aan de jeugd. Zij hebben immers de toekomst. Ik ben zelf ooit een trotse JIO'er geweest. Het was een mooie manier om wat bij te verdienen en tegelijkertijd betrokken te blijven bij onze club.”

Sjouke: “We hebben in het boek uiteraard stilgestaan bij verschillende sportieve hoogtepunten. En hebben daarnaast geprobeerd de sfeer van de club buiten het voetbal, de derde helft en de andere activiteiten in het boek te verwerken.”

Nadia: “Het jubileumboek was bovenal een hele leuke opdracht om aan te werken. Ik kreeg beeldmateriaal aangeleverd dat ik nog nooit voorbij had zien komen. Mensen die je alleen als volwassene kent, zag ik nu ook als kind op teamfoto’s voorbijkomen. Het was mijn taak om het boek te voorzien van een mooie vormgeving en het beeldmateriaal passend te maken, zodat het geheel lekker wegleest.”

Bert: “Ik zeg het niet snel, maar ik ben toch wel een beetje trots wanneer ik door het boek blader. Het is ontzettend jammer dat het jubileumfeest vorig jaar niet door kon gaan, maar hopelijk kunnen we de mensen met behulp van het Jubileumboek laten terugkijken op de vele mooie herinneringen die we met elkaar hebben beleefd.”

Binnenkort komen wij hier met meer informatie over de (voor)verkoop van het jubileumboek. Houd deze pagina goed in de gaten!

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Schroom niet om het ons te laten weten
Wij zijn benieuwd wat jullie wel of niet weten over onze voetbalvereniging
Welke speler droeg als eerste gekleurde voetbalschoenen bij v.v. Veenhuizen?
Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

De redactiecommissie